Video

Dukketesten

Dokumentar-kortfilmen ’Dukketesten’ viser, at brune børn hellere vil lege med hvide dukker end brune dukker, men hvorfor er det egentlig sådan?

Læs mere —›
Dem og os – en dokumentar om integrationen i Danmark

Hvad er integration? Er integration et spørgsmål om at skelne mellem et ’os’ og et ’dem’, hvor det er ‘os’, der fastlægger mulighederne for ‘dem’? Eller er integrationen nærmere en dobbeltsidig udvikling, hvor nye såvel som gamle danskere tilpasser sig hinandens bedste værdier?

Læs mere —›
Et socialt eksperiment: A Class Divided

Eksperimentet viser, hvordan stereotyper nemt kan udvikle sig til fordomme og diskrimination, hvordan det føles at blive diskrimineret, og hvor let det er at udvikle fordomme overfor hinanden på baggrund af tilfældige kendetegn.

Læs mere —›
Spørgsmål

Den danske skuespiller Ali Kazim er oprindelig kendt som rapper og udgav i 2006 albummet Gadedrøm. Her ses videoen til sangen Spørgsmål, der handler om hvordan indvandrere og danskere er ofre for hinandens fordomme.

Læs mere —›
Teenagepige mellem 2 kulturer – begrænsninger

Som ung teenagepige med anden etnisk baggrund kan det være svært at finde ud af, hvordan man skal handle i bestemte situationer. Både når det kommer til veninder, drenge og forældre.

Læs mere —›
Mellem 2 kulturer – Khadijes og Mounas egen vej

I videoen fortæller Khadije om den identitetskrise nogle piger med anden etnisk baggrund kan få, når de føler, at de har flere identiteter på en gang.

Læs mere —›
Mellem 2 kulturer – forældrenes krav, far og datter

I denne video fortæller Sameh om de tanker, han gør sig som forælder til sin datter Hoda. Vi ser også hvordan Samehs tanker om arabisk kultur og tradition spiller ind i på opdragelsen af Hoda.

Læs mere —›
I Danmark er jeg født

Isam B er forsanger i det multietniske band Outlandish og har marokkansk baggrund. Han er født og opvokset i Danmark, hvor han bor med sin familie.

Læs mere —›