Fordomme

Fordomme og diskrimination

Fordom betyder at dømme på forhånd. En fordom er en forudfattet, ofte negativ holdning, som typisk er dannet på et mangelfuldt eller forkert grundlag, og som man har svært ved at ændre.

Læs mere —›
Et socialt eksperiment: A Class Divided

Eksperimentet viser, hvordan stereotyper nemt kan udvikle sig til fordomme og diskrimination, hvordan det føles at blive diskrimineret, og hvor let det er at udvikle fordomme overfor hinanden på baggrund af tilfældige kendetegn.

Læs mere —›
Fordomme i alle afkroge

Fordomme og stereotype opfattelser af forskellige befolkningsgrupper har altid eksisteret i alle samfund. Ofte taler man om de fordomme og stereotype opfattelser som flertallet (majoriteten) af befolkningen har i forhold til et mindretal (minoriteten) af befolkningen..

Læs mere —›
Fordomme i praksis

Interviewuddragene fra interviews foretaget med elever på 7.-9. klassetrin på skoler i København, Århus og Odense, viser noget om fordomme i praksis. Interviewene er lavet i forbindelse med projektet Vores Fælles Fremtid.

Læs mere —›
Arbejdsmarkedet nedbryder fordomme

Artiklen handler blandt andet om, hvordan mødet mellem etniske danskere og muslimske danskere på de danske arbejdspladser kan være med til at nedbryde fordomme mellem grupperne.

Læs mere —›
Spørgsmål

Den danske skuespiller Ali Kazim er oprindelig kendt som rapper og udgav i 2006 albummet Gadedrøm. Her ses videoen til sangen Spørgsmål, der handler om hvordan indvandrere og danskere er ofre for hinandens fordomme.

Læs mere —›